Cabinetul nostru ofera servicii pentru o reabilitare functionala completa, cu un program de recuperare supravegheat de un kinetoterapeut si individualizat in functie de afectiune.

          KINETOTERAPIA IN AFECTIUNI LOCOMOTORII:

          Kinetoterapia este folosita de cele mai multe ori in tratarea afectiunilor locomotorii, si este foarte eficienta in tratarea tulburarilor ortopedico-traumatice, a problemelor musculare si celor reumatologice cum ar fi coxartroza, gonartroza, poliartrita. Afectiunile locomotorii pot avea ca si cauze traumatismele, accidentele vasculare, probleme la nivel muscular, situatii in care bolnavii nu isi pot misca membrele superiare sau inferioare. Recuperarea functiilor motorii este un obiectiv greu de atins iar solutia cu o rata mare de succes o reprezinta kinetoterapia.

          KINETOTERAPIA DUPA TRAUMATISM:

          Kinetoterapia dupa traumatism se realizeaza in cabinetul nostru de un specialist kinetoterapeut, astfel in functie de gravitatea leziunii se va stabili un program de recuperare tinandu-se cont de varsta, gravitatea leziunii, stadiul de evolutie al bolii, existenta altor afectiuni. Cateva dintre afectiunile tratate sunt:

       Tendinite: tendinita se caracterizeaza prin inflamarea unui tendon care face legatura si este o punte intre os si muschi. Atunci cand exista inflamatie exercitiile fizice sunt interzise, si ne vom concentra in prima faza pe relaxarea tendonului. Pe masura ce trece inflamatia se incepe o serie de exercitii pentru a imbunatati mobilitatea tendonului.

         

   Contuzii: contuziile se intalnesc frecvent ca rezultat al unui traumatism direct prin cadere, strivire sau lovire. Scopul principal este redobandirea mobilitatii si anvergura completa a miscarilor.

        Rupturi musculare: in functie de severitatea leziunii, putem avea o simpla solicitare a muschiului sau tendonului, sau o ruptura totala sau partiala a muschiului sau tendonului. Kinetoterapia in prima faza consta in exercitii de stretching si mai apoi exercitii de crestere progresiva a fortei musculare. Dupa ce durerea acuta si edemul s-au redus este recomandata o serie de exercitii efectuate de cateva ori pe zi pentru a creste forta si flexibilitatea. Exercitiile trebuie sa fie stabilite de terapeut pentru a obtine  o vindecare cat mai completa.

         

             Luxatiile: luxatia se caracterizeaza prin dislocarea suprafetelor articulare, fenomen insotit de leziuni articulare si periarticulare. Luxatiile pot sa apara la oricare din articulatiile aparatului locomotor (umar, cot, pumn, sold, genunchi, glezna, degete).

          Fracturile: fractura reprezinta intreruperea continuitatii osoase. Fractura poate fi tratata prin doua modalitati de tratament: ortopedic, sau chirurgical. La sfarsitul perioadei de imobilizare, pacientul va incepe un program de recuperare pentru a va ajuta sa va reluati activitatile zilnice. Scopul kinetoterapiei este redobandirea mobilitatii pentru a putea relua toate tipurile de miscari, tonifierea musculaturii care contribuie la stabilizarea articulatiilor.           

           Entorsa: entorsa reprezinta cea mai frecventa afectiuni, ea implica leziuni la nivelul unuia sau mai multor ligamente. Obiectivele urmarite in cazul unei entorse sunt: redobandirea mobilitati, restaurarea echilibrului, intarirea musculaturii, combaterea durerii, intarirea musculaturii,recastigarea activitatilor,imbunatatirea fortei si masei musculare.

       RECUPERAREA DUPA OPERATIE:

           Kinetoterapia postoperatorie este un proces foarte complex si important care pentru a da rezultate pozitive trebuie urmat cu strictete. Kinetoterapia postoperatorie are o serie larga de beneficii printre care amintim: imbunatatirea rezistentei, redobandirea fortei musculare, recastigarea ampliturinii, cresterea masei musculare, recastigarea dixteritatii, reeducarea sensibilitatii, corectarea posturii si aliniamentului corpului, recuperarea fortei musculare, recuperarea fortei articulare, combaterea durerii.

              Cateva din afectiunile tratate sunt: recuperarea dupa hernia de disc, recuperarea dupa operatia la nivelul genunchiului, artroscopie umar, recuperare dupa operatia tendonului achilian etc.

 

RECUPERAREA MEDICALA PENTRU COPII

            Sedintele de kinetoterapie se desfasoara in functie de varsta si diagnostic, ele fiind atent supravegheate de kinetoterapeut. Cabinetul este specializat in tratarea afectiunilor ortopedice si locomotorii intalnite in randul copiilor si bebelusilor. Recuperarea afectiunilor ortopedice trebuie tratate la timp, iar mijlocul cel mai eficient este kinetoterapia care se adreseaza sugarului de la cateva zile si pana la varsta de 18 ani. Recuperarea vizeaza afectiuni precum:

– deviatiile de statica vertebrala (cifoze, scolioze, lordoze)

– deformari de torace ( torticolis, stern infundat, plagiocefalii…)

– deviatii la nivelul membrelor superioare si inferioare (genu valgum, genu varum, picior plat, picior equin)

– deviatii la nivelul piciorului (tal valg, metatarsus adductus, tal var)

– deviatii la nivelul soldurilor ( coxavara, coxavalga, displazii de sold etc.)

– recuperari postoperatorii

– intarziere motorie

– probleme de echilibru si coordonare.

 

 

 

GIMNASTICA GRAVIDEI

                 Gimnastica gravidei se practica incepand cu saptamana 12 de sarcina si cu acordul medicului ginecolog. Kinetoterapia pentru gravide se bazeaza pe exercitii care mentin si cresc tonusul muscular fara sa te oboseasca. Modificarile fiziologice de sarcina impun limitarea efortului fizic, astfel gravidelor le sunt recomandate anumite tipuri de exercitii. Scopul exercitiilor este sa relaxeze gravida, nu sa o extenueze! Masajul este de asemenea un mijloc de a te relaxa ,imbunatateste starea generala si reduce discomfortul cauzat de durerile de spate.

MASAJUL SUGARULUI

              Masajul pe langa faptul ca este relaxant, are beneficii fizice si joaca un rol important in dezvoltarea copilului, in circulatia sangelui si in digestie. Cu ajutorul masajului poti reduce anumite simtome cum ar fi colicii, si ii poate ajuta pe copii nascuti prematur, pe cei cu dizabilitati, poate stimula hormonul de crestere si poate intari musculatura bebelusilor.

MASAJUL TERAPEUTIC

         Masajul terapeutic este o combinatie intre masajul de relaxare si cel de remediere, fiind folositor pentru o gama variata de patologii. Ideal pentru o recuperare cat mai benefica in functie de patologie kinetoterapia se asociaza cu masajul terapeutic in scopul relaxarii musculare, imbunatatirea tonusului muscular si al flexibilitatii.

          Beneficiile masajului sunt: imbunatatirea mobilitatii articulare, imbunatatirea flexibilitatii musculare, combate inflamatia, imbunatateste circulatia sangelui, reduce spasmele si crampele musculare.

MASAJUL DE RELAXARE

              Masajul de relaxare are ca scop principal eliberarea de stres, ne ajuta sa avem o stare de bine, poate calma anumite dureri, relaxeaza muschii incordati, mentine elasticitatea pielii.Cu ajutorul atingerilor usoare te eliberezi de tot stresul acumulat pe parcursul zilei.

MASAJUL  ANTICELULITIC

          Pentru eliminarea celulitei, reducerea tesutului adipos, mentinerea elasticitatii pielii, masajul anticelulitic este un mijloc foarte important pentru rezolvarea acestor probleme legate de aspectul fizic.

           Sedintele de masaj combinate cu un stil de viata sanatos duc la eliminarea aspectului de coaja de portocala, iar pielea devine mai neteda si isi recapata elasticitatea.

REFLEXOTERAPIA

Reflexoterapia este o forma de medicina alternativa si reprezinta stimularea anumitor puncte de la nivelul piciorului si palmei, puncte ce corespund organelor interne, pentru o buna functionare a organismului.

 

DRENAJUL LIMFATIC

            Sistemul limfatic este o parte a sistemului circulator si este alcatuit din glande si ganglioni limfatici. In momentul in care exista o problema la nivel limfatic, tesuturile se pot umfla din cauza retentiei de lichide si pot aparea cateva simptome la nivelul pielii. Beneficiile drenajului limfatic: sustine eliminarea toxinelor, intareste sistemul imunitar, ajuta la detoxifierea organismului, eficient in curele de slabit, reduce retentia de lichide, eficient in cazul masectomiilor.

MASAJUL GRAVIDEI In sarcina durerile de spate, dureri la nivelul picioarelor, vergeturile sunt cateva lucruri iminente. Astfel pentru a ameliora aceste lucruri un masaj te poate ajuta. Masajul amelioreaza durerea de gat si spate, faciliteaza circulatia venoasa si limfatica, previne aparitia spesmelor musculare, reduce depresia, mentine elasticitatea pielii, ajuta la eliminarea toxinelor, reduce migrenele si imbunatateste calitatea somnului.
Gli uomini che hanno preso il Viagra , cominciano a credere in se stessi e nel successo, e non può interferire con il fattore psicologico e la paura di «fallire» prima compagna. Pertanto, questo farmaco è prescritto anche ai primi» campanelli ” di problemi con l’erezione, in modo che il problema non esacerbato. Dopotutto, succede che un uomo non prenda «altezza ” abbastanza una volta e tutto … il processo mentale è iniziato.