DRENAJ LIMFATIC

Sistemul limfatic este o parte a sistemului circulator si este alcatuit din glande si ganglioni limfatici. In momentul in care exista o problema la nivel limfatic, tesuturile se pot umfla din cauza retentiei de lichide si pot aparea cateva simptome la nivelul pielii. Beneficiile drenajului limfatic: sustine eliminarea toxinelor, intareste sistemul imunitar, ajuta la detoxifierea organismului, eficient in curele de slabit, reduce retentia de lichide, eficient in cazul masectomiilor.

Ce este drenajul limfatic?

Sistemul limfatic ajută la eliminarea toxinelor corpului. Un sistem limfatic sănătos, activ utilizează mișcările naturale ale țesutului muscular neted pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, o intervenție chirurgicală, afecțiuni medicale sau alte daune pot provoca acumularea de fluide în sistemul limfatic și în ganglionii limfatici, o afecțiune cunoscută sub numele de limfedem. Dacă ați avut vreodată o intervenție chirurgicală care implică ganglionii limfatici, medicul dumneavoastră poate sa va fi sugerat masaj de drenaj limfatic efectuat de catre un kinetoterapeut.

Procedurile care afectează sau elimină ganglionii limfatici pot provoca limfedem ca efect secundar. Limfedemul va apărea numai în zona din apropierea unui loc chirurgical.
De exemplu, dacă aveți ganglioni limfatici îndepărtați ca parte a operației de cancer la sânul stâng, numai brațul stâng, nu și cel drept, ar putea fi afectat de limfedem.

Limfedemul poate apărea, de asemenea, ca urmare a unei leziuni sau a unor afecțiuni medicale, cum
ar fi insuficiența cardiacă congestivă (CHF) sau cheagurile de sânge din organism.

Pentru a muta fluidele reziduale departe de zona afectată, masajul limfatic, care utilizează o presiune blândă, poate ajuta. Este o tehnică folosită pentru a reduce Limfedemul. Scopul eliminării toxinelor este de a crea un vid cu presiune blândă, astfel încât zona să fie pregătită să aducă mai mult lichid, creând un efect de curățare.

De asemenea drenajul limfatic poate fi o modalitate de a îmbunătăți aspectul pielii, benefic pentru
persoanele care au retenție de apa, picioare umflate, vase capilare pronunțate.

Alte afectiuni care beneficiaza de masaje de drenaj limfatic sunt:

Artrita reumatoida: Aceasta este artrita care cauzează dureri articulare, umflarea și rigiditate.

masajele sunt:

Artrita reumatoida: Aceasta este artrita în curs de desfășurare în articulațiile care cauzează dureri articulare, umflarea și rigiditate.

Fibromialgie: Această afecțiune provoacă dureri musculare și articulare cronice.

Insuficiență venoasă cronică: Acest lucru se întâmplă atunci când venele picioarelor nu funcționează eficient, ceea ce face dificilă întoarcerea sângelui la inimă de la picioare.
Lipedema: Acest lucru se întâmplă atunci când excesul de grăsime se acumulează în corpul inferior,
blocând calea limfatică și provocând limfedem.

Adresați-vă întotdeauna unui specialist atunci când doriți să beneficiați de un masaj de drenaj limfatic. În cadrul cabinetului nostru vei găsi oameni profesioniști gata sa vina în ajutorul tau.

Bună! Ai întrebări?