Reflexoterapia este o forma de medicina alternativa si reprezinta stimularea anumitor puncte de la nivelul piciorului si palmei, puncte ce corespund organelor interne, pentru o buna functionare a organismului.
Masajul reflexogen:
Reflexologia este un tip de masaj care implică aplicarea diferitelor cantități de presiune pe picioare si mâini . Se bazează pe o teorie conform căreia aceste părți ale corpului sunt conectate la anumite organe și sisteme ale corpului.
Terapeutii prin aplicarea presiunii asupra acestor părți oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Care sunt beneficiile potențiale ale reflexologiei?
Reflexologia este legată de multe beneficii potențiale
– reduce stresul și anxietatea
– reduce durerea
– ridica starea de spirit
– îmbunătățirea bunăstării generale
Care sunt beneficiile reflexologiei integrative? Detensionare
Ca și alte modalități, masajul reflexologic integrativ oferă o ușurare profundă a stresului și anxietății.
În timpul sesiunii, te vei trezi că respiri adânc, ceea ce te va lăsa să ieși pe ușă simțindu-te relaxat
Relaxare musculară
Daca esti stresata, este posibil ca muschii tai sa fie prea tensionati, chiar daca nu iti dai seama. Detensionarea pe care o experimentezi din reflexologia integrativă va ușura, de asemenea, tensiunea fizică din corpul tău.
Inflamatia redusă
Există numeroase motive pentru care picioarele și gleznele pot fi umflate, variind de la acumularea limfatică până la sarcină. Reflexologia integrativă este excelentă pentru reducerea umflăturilor în zonele cu probleme
Funcții corporale îmbunătățite
Deoarece zonele reflexe sunt conectate la alte zone ale corpului, reflexologia integrativă poate îmbunătăți următoarele:
Respiraţie Circulație Somnul Digestie
Diferența dintre masajul de relaxare la nivelul tălpii și reflexoterapie:
Aceste două tratamente ar putea părea similare, dar există unele diferențe cheie. Ambele pot fi
benefice! Iata la ce te poti astepta in timpul unui masaj pentru picioare vs un masaj reflexologic.
Terapia prin masaj este manipularea țesuturilor pentru a relaxa mușchii, pentru a ușura tensiunea și pentru a îmbunătăți circulația. Acest lucru poate îmbunătăți starea generală de sănătate și bunăstarea.
Reflexologia, pe de altă parte, folosește un masaj țintit, cu punct de presiune, pentru a restabili fluxul de energie în tot corpul. Tratamentul se concentrează de obicei pe Tratamentul se concentrează de obicei pe picioare, dar poate include și mâinile.
Pot exista multe beneficii potențiale ale acestui tip de tratament, ceea ce duce la următoarea întrebare pe care ați putea să o puneți.
Reflexologia poate aborda orice, de la dureri de cap la probleme ale sinusurilor la probleme de stomac. Dacă sensibilitatea este experimentată atunci când o zonă este stimulată, aceasta indică, de obicei, slăbiciuni corporale sau dezechilibre în cadrul organului corespunzător.
Cu presiune repetată și manipularea terminațiilor nervoase, reflexologia poate ajuta la curățarea oricăror canale de energie blocată. Se spune că face acest lucru prin mutarea fluxului de sânge, nutrienți și impulsuri nervoase. Acest lucru îmbunătățește în cele din urmă starea generală de sănătate și echilibrul.Masajul reflexogen este intalnit si sub numele de reflexoterapie, si este utilizat in vindecarea diverselor afectiuni, dar si ca metoda de preventie a lor. Manevrele actioneaza ca si in acupunctura, acele fiind inlocuite de apasarea in zone specifice, numite puncte reflexogene. Prin
masarea acestor puncte se elibereaza tensiunea si este utilizat pentru buna functionare a organelor interne. Obiectivele unui program de tratament este de a normaliza activitatea organismului, de a ajuta la eliminarea tensiunii, de a imbunatati activitatea nervoasa si de a reduce efectele stresului. Reflexoterapia stimuleaza procesul natural de vindecare a organismului, creand conditiile in care poata sa apara autovindecarea.
Masajul reflexogen este indicat pentru:
• Afectiuni ale coloanei si aparatului locomotor: sciatica, spondiloza, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza, dureri de spate
• Tulburari endocrine: tiroida, paratiroide, suprarenale, tulburari de menopauza, osteoporoza,
obezitate, diabet
• Afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, constipatie, balonari
• Afectiuni hepato-biliare: litiaza biliara, bila lenesa
• Afectiuni renale, pentru eliminarea nisipului si a pietrelor
• Afectiuni circulatorii
• Bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm
• Stres, migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica,depresii, anxietate