Kinetoterapia dupa traumatism se realizeaza in cabinetul nostru de un specialist kinetoterapeut, astfel in functie de gravitatea leziunii se va stabili un program de recuperare tinandu-se cont de varsta, gravitatea leziunii, stadiul de evolutie al bolii, existenta altor afectiuni.
Kinetoterapia După Traumatism este esențială în parcursul dvs. către recuperare completă și eficientă. Indiferent dacă ați suferit o entorsă, fractură, contuzie, ruptură musculară, luxație, tendinită, bursită sau alte leziuni ale sistemului musculo-scheletic, echipa noastră de kinetoterapeuți este aici pentru a vă oferi programe personalizate de reabilitare. Aceste programe sunt elaborate cu scopul de a reduce inflamația, de a restabili forța și mobilitatea, și de a preveni recidivele.
Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor specifice, kinetoterapia contribuie la gestionarea și reducerea inflamației asociate traumatismelor acute. Programul de kinetoterapie este conceput pentru a vă ajuta să vă recâștigați forța musculară și mobilitatea articulațiilor afectate, astfel încât să reveniți la activitățile zilnice fără dificultăți. Prin exerciții de întărire, echilibru și coordonare, kinetoterapeutul vă ajută să consolidați zona afectată și să preveniți recidivele sau alte leziuni ulterioare.
Cateva dintre afectiunile tratate sunt:
Tendinite: tendinita se caracterizeaza prin inflamarea unui tendon care face legatura si este o punte intre os si muschi. Atunci cand exista inflamatie exercitiile fizice sunt interzise, si ne vom concentra in prima faza pe relaxarea tendonului. Pe masura ce trece inflamatia se incepe o serie de exercitii pentru a imbunatati mobilitatea tendonului.
Contuzii: contuziile se intalnesc frecvent ca rezultat al unui traumatism direct prin cadere, strivire sau lovire. Scopul principal este redobandirea mobilitatii si anvergura completa a miscarilor.
Rupturi musculare: in functie de severitatea leziunii, putem avea o simpla solicitare a muschiului sau tendonului, sau o ruptura totala sau partiala a muschiului sau tendonului. Kinetoterapia in prima faza consta in exercitii de stretching si mai apoi exercitii de crestere progresiva a fortei musculare. Dupa ce durerea acuta si edemul s-au redus este recomandata o serie de exercitii efectuate de cateva ori pe zi pentru a creste forta si flexibilitatea. Exercitiile trebuie sa fie stabilite de terapeut pentru a obtine o vindecare cat mai completa.
Luxatiile: luxatia se caracterizeaza prin dislocarea suprafetelor articulare, fenomen insotit de leziuni articulare si periarticulare. Luxatiile pot sa apara la oricare din articulatiile aparatului locomotor (umar, cot, pumn, sold, genunchi, glezna, degete).
Fracturile: fractura reprezinta intreruperea continuitatii osoase. Fractura poate fi tratata prin doua modalitati de tratament: ortopedic, sau chirurgical. La sfarsitul perioadei de imobilizare, pacientul va incepe un program de recuperare pentru a va ajuta sa va reluati activitatile zilnice. Scopul kinetoterapiei este redobandirea mobilitatii pentru a putea relua toate tipurile de miscari, tonifierea musculaturii care contribuie la stabilizarea articulatiilor.
Entorsa: entorsa reprezinta cea mai frecventa afectiuni, ea implica leziuni la nivelul unuia sau mai multor ligamente. Obiectivele urmarite in cazul unei entorse sunt: redobandirea mobilitati, restaurarea echilibrului, intarirea musculaturii, combaterea durerii, intarirea musculaturii,recastigarea activitatilor,imbunatatirea fortei si masei musculare.