Fizioterapie

Fizioterapia este un ansamblu de proceduri terapeutice pe baza de agenti fizici precum undele magnetice ori curentii electrici, folosita in scopul recuperarii fizice.

Prin fizioterapie putem trata aproape orice boala care afecteaza muschii, nervii sau articulatiile.

Fizioterapia are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor articulare si musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), antiedematoase (eliminarea umflaturilor rezultate din infiltrarea unui lichid seros intr-un tesut celular subcutanat), prin intermediul curentilor de tip diadinamic, interferential, TENS, galvanic si aplicatiei de ultrasunete si laser.

 

 

Prin procedurile de fizioterapie se urmareste:

 • in primul rand, scaderea inflamatiei, de aceea aceasta terapie este indicata atat in inflamatiile acute cat si cronice, dar si in perioada postoperatorie in afectiunile ortopedice sau neurochirurgicale
 • recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni de diferite etiologii
 • reintegrarea in activitatea zilnica normala
 • reducerea pana la disparitie a durerilor musculare sau articulare
 • imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare.
 • relaxeaza musculatura;

Ce afectiuni pot fi tratate sau ameliorate prin fizioterapie?

Sunt numeroase afectiunile care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul fizioterapiei, avand in vedere faptul ca prin proceduri specifice se stimuleaza circulatia sangvina, este sporita mobilitatea articulatiilor, iar deficientele functionale reduse.Fizioterapia si-a dovedit utilitatea in cazul bolilor reumatice, durerilor indiferent de zona corpului: dureri de coloana, de gat si umeri, dureri de picioare, precum si in cazul herniilor de disc, al scoliozei, lordozei, cifozei.

De asemenea, da rezultate pentru afectiuni ca: tendinite, bursite, entorse, sinuzite, pinteni, sindrom de tunel carpian si  fracturi. In cazul sportivilor, care sufera adesea accidentari, se aplica cu succes proceduri pentru recuperarea cat mai rapida si corecta.

curenti diadinamici

TERAPIA CU LASER:

Terapia cu laser, numita și terapie laser de nivel scăzut sau terapie cu laser rece utilizează radiații cu lumina vizibila pentru a produce o reacție fotochimica în celulele corpului. Laserul nu emite caldura și acesta este motivul pentru care oamenii o numesc terapie cu laser rece. Laserul de nivel scăzut va penetra pielea fără a provoca durere sau disconfort. Celulele tale vor absorbi energia luminoasa și o vor converti în energie celulara suprimând durerea și reducând căile inflamatorii.

EFECTELE LASERULUI :

 • efect antiinflamator
 • diminuarea durerilor(acute, cronice)
 • întărirea sistemului imunitar
 • creșterea sintezei proteice
 • reducerea edemelor
 • stimularea neuvascularizatiei și vindecarea plagilor
 • activarea sistemului neuroendocrin

TERAPIA CU ULTRASUNET:

Tratamentul cu ultrasunet produce un micromasaj la nivelul țesuturilor asigurând o penetrare în profunzime a substanțelor antiinflamatoare sub forma de gel, în funcție de doza poate sa producă o încălzire a țesuturilor tratate.

EFECTELE ULTRASUNETULUI:

 • efect vasodilatator
 • efect analgetic
 • efect de scăderea spasmului muscular
 • efect de creștere a elasticitatii tesuturilor
 • antiinflamator

TERAPIA CU CURENTI ( interferențiali, TENS, diadinamici, galvanic…)

EFECTELE ELECTROTERAPIEI:

 • efectul antidematos datorat îmbunătățirii circulației în toate teritoriile vasculare
 • efectul analgezic
 • corectarea tulburărilor neurovegetative locale în mod deosebit prin mecanism circulator și metabolic.

                         FIZIOTERAPIA TECAR

           

            Terapia TECAR este o metoda de recuperare foarte avansata, care stimuleaza procesul natural de vindecare a organismului. TECAR foloseste energia electromagnetica si poate ameliora durerile articulare si musculare, astfel incat pacientul sa nu mai aiba nevoie de interventii chirurgicale.

             În timpul terapiei, corpul se folosește de propria energie, activând mecanismele de regenerare de la nivelul țesuturilor și al musculaturii, având ca efect vindecarea.
Kineto Ortoclinic dispune de personal calificat pentru a-ți oferi acest tip de terapie.
Inca de la prima sedinta de terapie TECAR, veti simti efecte asupra nivelului de durere, asupra mobilitatii si va veti simti tesuturile revascularizate.

             Terapia Tecar permite o reabilitare de pana la doua ori mai rapida decat un tratament clasic.Terapia TECAR este folosită și în leziuni articulare precum: entorsă gleznă, entorsă genunchi, entorsă mână (pumn), luxație cot, luxație gleznă, luxație genunchi, luxație umăr, leziune menisc, leziune ligament încrucișat anterior/posterior, leziune capsulă articulară, leziune ligament colateral medial/lateral 
Printre cele mai frecvente afecțiuni care pot fi tratate cu succes prin terapia TECAR menționăm: leziuni acute traumatice, sechele de fracturi, afecțiuni articulare, epicondilită, sindromul de impingement al coafei rotatorilor, tendinită patelară, fasciită plantară, metatarsalgie, tendinită, artroze și spondilartroze (gonartroză, coxartroză), coxalgie, sciatică, sindromul de tunel carpian, tendinopatie, neuropatie sau dureri neuropate, torticolis, dureri de spate (dureri cervicale, toracale, lombare).

                Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni în societatea modernă sunt durerile de spate. De cele mai multe ori, durerile de spate ne împiedică să ne desfășurăm activitățile cotidiene. Regenerarea celulară și tisulară reprezintă un proces de reparare celulară a țesuturilor și organelor afectate de vârstă, boli și diverse leziuni.

                 Din experiența noastră și feedback-ul pacienților, cele mai bune rezultate le avem atunci când combinăm masajul terapeutic cu terapia manuală, terapia TECAR și exercițiul fizic în așa fel încât recuperarea sa fie optimizată și rapidă.

                  Având în vedere efectele antialgice, miorelaxante și decontracturante rapide ale masajului terapeutic, pacientul are posibilitatea să integreze în recuperare atât partea de terapie TECAR cât și efectuarea ulterioară a exercițiilor fizice pe care le poate executa cu ușurință, astfel refacerea fiind mai rapidă si cu efect indelungat.

Bună! Ai întrebări?