Fizioterapie

Fizioterapia este un ansamblu de proceduri terapeutice pe baza de agenti fizici precum undele magnetice ori curentii electrici, folosita in scopul recuperarii fizice.

Prin fizioterapie putem trata aproape orice boala care afecteaza muschii, nervii sau articulatiile.

Fizioterapia are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor articulare si musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), antiedematoase (eliminarea umflaturilor rezultate din infiltrarea unui lichid seros intr-un tesut celular subcutanat), prin intermediul curentilor de tip diadinamic, interferential, TENS, galvanic si aplicatiei de ultrasunete si laser.

 

 

fizioterapie

Prin procedurile de fizioterapie se urmareste:

  • in primul rand, scaderea inflamatiei, de aceea aceasta terapie este indicata atat in inflamatiile acute cat si cronice, dar si in perioada postoperatorie in afectiunile ortopedice sau neurochirurgicale
  • recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni de diferite etiologii
  • reintegrarea in activitatea zilnica normala
  • reducerea pana la disparitie a durerilor musculare sau articulare
  • imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare.
  • relaxeaza musculatura;

Ce afectiuni pot fi tratate sau ameliorate prin fizioterapie?

Sunt numeroase afectiunile care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul fizioterapiei, avand in vedere faptul ca prin proceduri specifice se stimuleaza circulatia sangvina, este sporita mobilitatea articulatiilor, iar deficientele functionale reduse.Fizioterapia si-a dovedit utilitatea in cazul bolilor reumatice, durerilor indiferent de zona corpului: dureri de coloana, de gat si umeri, dureri de picioare, precum si in cazul herniilor de disc, al scoliozei, lordozei, cifozei.

De asemenea, da rezultate pentru afectiuni ca: tendinite, bursite, entorse, sinuzite, pinteni, sindrom de tunel carpian si  fracturi. In cazul sportivilor, care sufera adesea accidentari, se aplica cu succes proceduri pentru recuperarea cat mai rapida si corecta.

curenti diadinamici
Bună! Ai întrebări?