Crampele Musculare

Crampele musculare reprezinta contractiile involuntare si fortate ale muschilor care nu se pot relaxa. Muschii de la nivelul gatului, capului si al trunchiului se contracta similar intr-o forma sincronizata, pentru a ne mentine postura.

Crampe musculare

Concret, un muschi care se contracta involuntar reprezinta un spasm, iar daca este puternic si sustinut, acesta devine o crampa. Crampele pot sa dureze de la cateva secunde pana la 15 minute, dar exista situatii in care acestea dureaza si mai mult.
Crampele sau spasmele musculare se manifesta ca o contractie brusca, prelungita, cu o durere intensa si imposibilitatea folosirii membrului respectiv.

Cauzele crampelor musculare :

• Crampele sunt contractii musculare neplacute sau dureroase, declansate de o multitudine de cauze. Deshidratarea, lipsa mineralelor esentiale precum potasiul si sodiul si, cel mai frecvent, intinderea sau contractarea muschilor.

• La copii si adolescenti, crampele musculare pot sa apara ca urmare a deficitului de calciu din organism. Inclusiv lipsa magneziului sau glicemia la limita valorii normale duc la oboseala musculara.

De aceea, este esential sa rezolvi aceste lipsuri daca vrei sa elimini crampele musculare.

• Si scaderea nivelului potasiului seric, care se intalneste in afectiuni precum diaree sau boli ale tiroidei pot sa apara crampe musculare asociate cu slabiciune musculara.

• Deshidratarea asociata cu efort fizic intens este o alta cauza a crampelor musculare. Altfel spus, deshidratarea combinata cu efortul fizic face ca electrolitii sa se elimine mai greu.

Tratament pentru crampe musculare

Putem scapa de crampele musculare cu ajutorul unui tratament medicamentos sau prin aplicarea unui masaj usor, care poate sa diminueze durerea. De asemenea, este necesara hidratarea corespunzatoare si reducerea aportului de sare. Administrarea de calciu, magneziu si vitamina E are un rol important in lupta cu crampele musculare.

 

Bună! Ai întrebări?